top of page
tree trunk surrounded dried maple leaves_edited.jpg

Achtergrond

Over Annelies

Achtergrond: Achtergrond
Annelies in het bos.png

Over Annelies

Mijn naam is Annelies van Milt (1978). En ik woon met mijn gezin in Haarlem, waar ik sinds enkele jaren een praktijk heb.

Al op jonge leeftijd werd ik mij bewust hoe de dingen die je in je leven meemaakt van invloed zijn op hoe je de wereld beleeft en hoe (onbewuste) patronen de manier waarop we met situaties om gaan beïnvloeden. 


Tijdens mijn eerdere werk als maatschappelijk werkster in een opvanghuis (wat ik 16 jaar deed) viel het mij op hoe mensen door trauma gevangen kunnen zitten in patronen waardoor ze ongewild in (voor hen) ongezonde situaties terecht blijven komen, zonder hier zelf de controle in te ervaren. 

Uiteindelijk voelde ik de behoefte om meer te kunnen betekenen in het verwerkings- en herstelproces van mensen om diepe patronen als deze te doorbreken dan vanuit mijn rol als maatschappelijk werkster mogelijk was.  Ikzelf heb op mijn pad van bewustzijn gezien en ook zelf ervaren hoe herstel van oude wonden mogelijk is, en voelde een diepe motivatie om mensen in dat bewustwordings- en helingsproces te begeleiden.

Er volgde een pad waarin ik mij verdiepte in diverse methoden van zelfregulatie, stress ontlading en trauma behandeling. En specialiseerde mij uiteindelijk in de 'Somatic Experiencing' methode, 'Systemisch Werk' en ben 'Cranio Sacraal Therapeut' in opleiding.  Deze methoden activeren en ondersteunen het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Iets dat vanuit mijn ervaring het beste werkt. Je lichaam weet als geen ander zelf wat er nodig is.

Het voelt rijk en betekenisvol om mensen te ondersteunen in hun herstel- en groeiproces en hun zoektocht naar een meer authentiek, autonoom en vrij leven. Mensen hierin begeleiden is wat ik het liefste doe.


Uitgangspunten die kenmerkend zijn voor mijn manier van werken zijn: afgestemd, integer, doortastend, authentiek, stapje voor stapje en bewegend richting herstel en groei.

Achtergrond: Over Annelies
bottom of page